14 juli 2005

Tickets!

Het is gelukt, de tickets zijn gekocht! Het kostte wel wat moeite, want het bleek dat Frankrijk andere regels heeft dan Nederland. Als ik hier een ticket koop, dan is dat overal geldig BEHALVE in Frankrijk... en daar was ik niet zo blij mee natuurlijk. Het gaat om je country of residence, dus ik heb nog geprobeerd ze te overtuigen dat dat voor mij Nederland is.. maar nee, dat veranderde niets.
Dus heb ik ze gisteren uiteindelijk via internet besteld bij de NS. Ik werd netjes binnen een uur terug gebeld op mijn mobiel door een heel vriendelijke vrouw, en in een paar minuten was het geregeld. De tickets kon ze niet hierheen sturen, maar ze zijn vandaag al bij mijn ouders gearriveerd en die hebben ze gelijk op de post gedaan naar Frankrijk. Dus dat moet goed gaan! De NS is dus zo slecht nog niet... goede service!! En nu is mijn ticket echt overal geldig, dus ook in Nederland. Handig!
Binnenkort ga ik nog wel bij mijn vrienden van de SNCF langs voor wat reserveringen. In elk geval wil ik de TGV van Toulouse naar Lyon reserveren voor 24 juli (ik ga een dag eerder, op verzoek van Célia :) ) en de slaaptrein van Parijs naar Berlijn eind augustus.

Vandaag is het Quatorze Juillet in Frankrijk (en ja ook in Nederland maar hier is het Nationale Feestdag), vanavond dus groot vuurwerk!! Gisteren kregen we al een voorproefje, in een wijk buiten het centrum hadden ze gisteren vuurwerk en dat kon ik mooi vanaf het balkon zien.:
































Vanavond wordt het nog mooier, want dan is het in het mooi verlichte centrum. Ik hoop op een goed plekje zodat ik mooie foto's kan maken!

Mijn ouders zijn vandaag vertrokken voor 7 maanden! Maar tussendoor zie ik ze nog als ze komen helpen verhuizen vanaf Toulouse naar Norwich in september. Je kunt ze volgen via de link op deze weblog (aan de rechterkant).

Ik heb sinds gisteren al vakantie... Eigenlijk moest ik nog tot eind juli werken, maar alles wat ze gedaan wilden hebben, was al af, en dus ben ik vrij. Ik heb 3 maanden betaald gekregen terwijl ik nog niet eens 2 maanden gewerkt heb... Ik klaag niet!

Groetjes!
Hanneke