14 augustus 2005

Foto's van week 3!














Innsbruck, met sneeuw op de bergtoppen! Toen ik wegging was het inmiddels weggesmolten.













In de grote kristal in Svarovski Kristalwellten, erg mooi!!













Eisriesenwelt, waar je eigenlijk geen foto's mocht maken, maar niemand zei er wat van :) Dit was een heel grote ijsmuur!













Zo steil ging het naar beneden met de kabelbaan!














Op de klokkentoren van het kasteel Werfenhofen, het waaide nogal!! Vandaar de model pose :)














Iedereen die The Sound of Music wel eens gezien heeft, zal dit herkennen! Mirabel Garten in Salzburg, met het kasteel op de achtergrond.













In hetzelfde park, en ook gebruikt in de film! Jammer dat het zo ontzettend druk was daar...













Ook gebruikt in een bepaalde film... het beroemde paardenfontijn! Maar Oscar en Marga zullen het ook herkennen uit het programma over reincarnatie! :)













Zonnig en groen Stuttgart!













Hele mooie klok in de kathedraal in Strasbourg, nog veel groter dan hier op de foto staat!














De leuke oude straatjes in de Petit France wijk in Strasbourg

Dag 21 & 22

Hoii, ik heb een heel goedkoop (2 euro per uur) en mooi internetcafe gevonden in Strasbourg. Voor het eerst weer een QWERTY toetsenbord!! En dat in Frankrijk, het is een wonder. Ook kan ik USB lezen, dus ik ga straks foto's plaatsen. Maar eerst even het verhaal van gisteren en vandaag!

Eerst nog wat mededelingen...
@ Rob.. ik wist niet eens dat Hiddink bij PSV hoort (en daar schaam ik me ook niet voor haha).
@ GJ, heb je niet eens je haar laten groeien?? hihi
@ dikkeduif, dankje voor je comment, ik heb niks tegen belgische kindjes hoor :)
@ Marga, ben blij te horen dat ze weer terug in Nederland zijn, wel jammer van hun vakantie!
@ Zwerversverbond, mooi he Oostenrijk?? Veel plezier nog verder maar ik mail nog wel!
@Gerard, de meteoren ben ik helemaal vergeten, oeps! Maar ik zit ook teveel in steden de laatste nachten

Zaterdag 13 augustus
Om 10:00 de trein genomen naar Stuttgart, de treinreis duurde 4 uur. Ik had geen reservering en bijna alle andere mensen wel, dus ik moest steeds van plaats wisselen en heb het laatste deel zelfs in de rokerscoupe gezeten (daar was geen enkele plaats gereserveerd). Bah, dat doe ik nooit meer.
In Stuttgart met de tram naar de jeugdherberg, wow wat was die mooi! Gloednieuw, een gedeelte werd zelfs nog verbouwd. De kamer was super, 4persoons, met wc en douche in de kamer. Ik ben op goed geluk richting centrum gelopen, ik wist niet zo goed wat ik van Stuttgart moest verwachten, maar het is een erg leuke stad! Heel veel groen, en een leuk sfeertje. Ik dacht eerst dat er iets te doen was in het park, maar het waren gewoon veel mensen die daar rondhingen/sliepen/lazen/spelletjes deden/van de zon genoten.
Ik heb lekker gewandeld door het centrum en de parken, en een crepe gegeten bij een kraampje. Verder heb ik gekeken hoe een gebouw gesloopt werd (boeiend), en op het marktplein naar de blije gelovigen gekeken. Komende week is namelijk World Youth Day, in Keulen, een soort internationale EO Jongerendag geloof ik. Al in Salzburg kwam ik daar veel mensen voor tegen, en in Stuttgart weer. Ze hadden een concert op het plein, was wel geinig om even te kijken.
Nog even mail gecheckt in een internetcafe, en toen terug naar de jeugdherberg gelopen. Voor het eerst dat ik me niet zo veilig voelde op straat, maar dit was dan ook de eerste grote stad waar ik kwam.

Zondag 14 augustus
Vroeg opgestaan om de trein van 9:11 te kunnen nemen. Deze had alleen een kwartier vertraging. Gelukkig zat hij helemaal niet vol, en naar Strasbourg is maar 2 uur. Onderweg regende het nogal dus ik heb lekker zitten lezen.
In Strasbourg ben ik met tram en bus (met behulp van een behulpzaam omaatje) naar de jeugdherberg gegaan, gelukkig was hij open en kon ik mijn spullen op de kamer zetten, het was namelijk pas 12:15.
Toen met de tram weer naar het centrum en lekker rondgelopen. Het is even wennen om weer om te schakelen na Frans na 2 weken Duits... maar het gaat wel ok, deze vakantie is echt goed voor mijn talen!! Strasbourg is heel erg mooi, vooral het gedeelte met de kanalen en van die mooie huizen, ik zal straks wel even een foto online zetten.
Straks ga ik wat te eten zoeken, en dan eens zien wat ik verder doe. Vanavond is de stad namelijk verlicht, en er is een straatfestival, dus daar ga ik wel even naar kijken. Alleen die verlichting is pas vanaf 22:00, dus dat duurt nog even. En ik moet morgen weer vroeg op om via Parijs naar Caen te reizen. Deze keer heb ik reservering dus lekker een gegarandeerde zitplaats :)