21 augustus 2005

Dag 23 & 24

Hiephoi ik heb weer een computer gevonden! Gratis, weet alleen niet hoe lang ik hem nog bezet kan houden. Zal proberen verder te gaan waar ik gebleven was!

Maandag 15 augustus
's Ochtends was het moeilijk opstaan, want ik was pas laat terug de avond ervoor. Het straatfestival was erg leuk en mooi namelijk, ik heb zoveel gezien aan muziek/theater/ander spectakel. Daarna nog de tram naar het verkeerde eindstation genomen en door een rare Algerijn terug gebracht (hij liep op krukken omdat hij geslagen was door de zus van zijn vriendin, raar figuur). Anyway, het goot van de regen dus mijn poncho kwam van pas. Eerst naar Parijs, stukje met de metro, uur wachten en toen naar Caen.
Daar was het lastig om naar de jeugdherberg te gaan, het was namelijk Maria Hemelvaart dus de trams/bussen reden als op zondag dus bijna niet. Ik kwam veel behulpzame mensen tegen, o.a. een paar mensen ergens uit Afrika die in Bloemendaal gewoond hadden dus dat was grappig.
De jeugdherberg gevonden, we kregen een 4persoons kamer maar er zou de eerste nacht niemand bij komen.
Toen weer naar het station, gelukkig zat Gert-Jan in de trein! Die Afrikanen hadden me namelijk verteld dat er een treinongeluk was geweest in Amsterdam dus ik wist niet of alles goed was gegaan.
We zijn gelijk naar de jeugdherberg gegaan, hebben daar nog een tijd zitten kletsen en toen zijn we gaan slapen.

Dinsdag 16 augustus
Het ontbijt was komisch... stilte alsof je in de kerk zit dus we gingen automatisch fluisteren. Toen kwam er een oude man binnen die keihard tegen de jongen achter de balie zei: CAFE NOIR!!! Ook goeiemorgen, ik schoot gelijk in de lach.
We zijn met de tram weer de stad in gegaan en hebben het centrum bekeken wat nogal saai was, er was eigenlijk niks te zien. Dus toen zijn we op de trein gestapt naar Bayeux, dit was een veel leuker plaatsje met een mooi centrum. We wilden naar de D_day beaches, uiteindelijk hebben we hiervoor een fiets gehuurd. Het was 8 kilometer fietsen naar het strand en toen nog 8 kilometer naar Omaha beach, waar we heen wilden. Het was behoorlijk heuvelachtig dus lekker vermoeiend in de hitte, maar het ging best. We hebben de American Cemetery bekeken, die bekende begraafplaats met al die witte kruizen. Erg indrukwekkend! Ze hadden ook mooie informatieborden over D-Day en hoe de oorlog daarna verliep.
Toen weer terug gefietst, het ging nu een stuk sneller ondanks dat ik dacht dat we meer omhoog zouden moeten fietsen. We hebben de fietsen ingeleverd en toen zijn we crepes gaan eten. Die waren niet zo denderend, maar we hadden honger. Daarna met de trein weer terug naar Caen.
De jeugdherberg had niks om te zitten lezen ofzo, dus we hebben nog geprobeerd een bios te vinden in Caen waar ze films met ondertiteling draaiden. Een heel avontuur, toen we hem eindelijk gevonden hadden, bleek er alleen een Japanse vechtfilm te draaien. Nee dankje! Dus toen zijn we maar terug gelopen naar de jeugdherberg. We hadden inmiddels 2 kamergenoten dus we hebben zitten fluisteren ;) en toen zijn we gaan slapen.

Ok ik moet nu mijn was uit de machine gaan halen dus dit was het even voor nu, hopelijk kan ik straks nog verder!! Groetjes uit St Malo :)