26 augustus 2005

Dag 31 t/m 33

Hallo uit Rennes! De opmaak doet het hier niet helemaal dus dan maar zonder! (even aangepast vanuit Berlijn)

Woensdag 24 augustus
Gisteravond nog gegeten met een ober die Nederlands sprak :) en 's avonds heb ik geprobeerd MasterMind te spelen met Gert-Jan maar hij snapte er niks van, en dat voor een AIO!! ;) We hebben goed geslapen met dank aan de oordopjes :)
We wilden eigenlijk de bus naar een mooi schiereiland nemen, dat zou maar 2 euro zijn, maar wij konden dat niet geloven (voor anderhalf uur in de bus). We waren net te laat op het station en toen bleek dat het echt waar was, nou jammer dan. We zijn in de trein gestapt naar Vannes.
We sliepen daar in een soort kerk/klooster die ook kamers verhuren. Erg mooi met glas in lood in de gangen, en de kamer was prima. Ik voelde me wel een non daar ;)
Daarna door Vannes gewandeld, mooi stadje met stadsmuren en veel bloemen. Er liepen wel veel te veel Nederlanders rond en later begon het te regenen. Gert-Jan kon geen crepes meer zien, dus we hebben in een snackbar gegeten :). In de gietende regen terug naar het klooster, daar heb ik nog spook gespeeld. Het leek mij leuk om in het donker door de gangen te lopen maar helaas was bijna alles afgesloten en we kwamen ook nog iemand tegen die het licht voor ons aandeed, zucht....

Donderdag 25 augustus
's Ochtends met zijn 2en ontbeten, we waren de enige gasten daar! We zijn met de trein naar Plouharnel-Carnac gegaan, met een kurketrekkertrein (waar dat op slaat weet ik ook niet). Vanaf daar naar Carnac gelopen om menhirs/dolmen te bekijken. Wel vanachter een hek want anders vallen ze om. We hebben een heel stuk gelopen langs de stenen, er staan er wel 1096 ofzo (Gert-Jan heeft ze geteld). Daarna weer terug naar Carnac, en toen wilden we wel in 3 kwartier terug naar het treinstation... dat was 4 kilometer lopen dus dat was flink doorlopen. Gert-Jan wilde het al opgeven maar ik was een duracel konijntje (he Marga?) dus ik liep door en het laatste stukje even rennen en toen hadden we het gehaald (incl hyperventilatie maar je moet er iets voor over hebben!). Vervolgens professioneel zwart gereden, mijn interrail kaart was namelijk 2 dagen niet geldig dus ik had geen kaartje maar niemand vroeg ernaar dus prima hoor. 1,20 uitgespaard, een kapitaal.
In Vannes hebben we crepes gegeten, ik was moe en had honger dus ik werd al aangeschoten door alleen maar aan mijn glas cider te ruiken... dus dat was weer lachen. We zijn vroeg gaan slapen want de volgende dag stond de Mt St Michel op het programma.

Vrijdag 26 augustus
Om 8:00 zaten we aan het ontbijt, moest even snel want om 8:50 namen we de trein. Eerst naar Redon, uur wachten, toen door naar Rennes. Daar vergeefs geprobeerd bagage op te slaan, maar die leuke Fransen denken dat dat levensgevaarlijk is dus dat kan allemaal niet meer sinds de aanslagen in Londen. Leuk!! Zo gingen we dus met alle bagage naar de Mont St Michel....
We waren al gewaarschuwd dat de Mt St Michel leuker is vanaf een afstandje en dat bleek ook wel. Er is maar 1 straat en die is stampvol en dan moet je er nog met je tas doorheen (PARDON!!!). We hebben een rondleiding door de abdij gedaan, dat was wel interessant en mooi. Ik vond alleen het uitzicht mooier dan die kerk zelf. Maar we hadden een Koreaanse gids die het wel grappig bracht "is no good, no good" (als de monniken elkaar in de ogen keken), "please come closer to me" (hoe dicht wil je dat ik op je ga staan??)
Daarna heb je eigenlijk alles wel gezien dus namen we de bus weer terug naar Rennes. Snel de spullen naar de jeugdherberg gebracht. We hadden ook wel wat potten verf mee kunnen nemen (en een wc bril) want de jeugdherberg is aan een opknapbeurt toe. We kregen gelijk de vraag: Are you a couple??? Want ze hadden ons in een 2persoonsbed gedacht. Gert-Jan helemaal teleurgesteld dat ik mijn eigen bed wil ;)
Daarna zijn we snel gaan eten want we hadden honger. Deze keer maar eens Indisch, elke dag crepes gaat ook vervelen. En nu zitten we in een goedkoop internetcafe, we hebben net even webcamsessie gehouden met mijn zusje en met Marga, was gezellig!

Tot de volgende keer! Morgen gaan we naar Nantes en zondag naar Tours. Van Gert-Jan moet ik iedereen even jaloers maken: het weer is hier geweldig, we hebben heel veel zon (behalve als het regent). Mijn mooie hoofddoekje is al helemaal verbleekt :(
Gert-Jan is de hele dag aan het smsen met Célia (hij is nog van het type dat een uur over een sms doet, die fase heb ik ook gehad een paar jaar geleden), maar maak je over mij geen zorgen, ik kijk lekker naar jongens met lang haar :)) (volgens Célia/Gert-Jan: zeewier, maar wat weten zij er nou van)