06 augustus 2005

Dag 14

Hier ben ik alweer, ik ben nu in Bregenz en heb gratis internet gevonden in een hoekje van de tourist office waar niemand op me let :)

Zaterdag 6 augustus
Ik heb ontbeten met het Australische meisje dat bij mij op de kamer sliep. Gisteravond ben ik met haar aan de praat geraakt, en we zijn nog naar het centrum gelopen op zoek naar 2 Italianen die er niet waren, maar het was een mooie wandeling. St Moritz by Night weerspiegeld in het meer is mooi! De twee Italianen waren ook bij het ontbijt, en er kwam een Belgische oude man bij ons zitten. Hij bleek gek van wielrennen/mountain biken te zijn en de 2 Italianen ook. Alleen sprak hij geen Engels dus ik mocht de tolk zijn, wat erg grappig was. Hij was enorm fan van ene Bartolli en dat bleek een vriend te zijn van die twee Italianen, het was zo grappig om te zien hoe hij onder de indruk was daarvan! De Italianen waren ook helemaal enthousiast dat hij er zoveel van wist, en gaven hem uiteindelijk een tshirt van Bartolli cadeau en die man had de dag van zijn leven geloof ik! Ik kwam daarna alleen niet meer van hem af, ik was nog net op tijd met uitchecken. De Italianen gaven me een lift naar het station, het Australische meisje ging met hun mee naar Italie en ik werd ook nog uitgenodigd. Jammer dat ik niet zo flexibel ben, want zulke dingen zijn wel erg leuk natuurlijk. Sowieso ben ik er nu wel achter dat alles boeken niet nodig was geweest, tot nu toe was geen enkele jeugdherberg vol.
Ik ben met de trein via Chur en St Margrethen naar Bregenz gereisd. In St Margrethen heb ik dan eindelijk het horloge kunnen vinden waar ik naar op zoek was, van de Zwitserse spoorwegen. Het zelfde als de klok die ik al had, en een leuk aandenken :)
Ik vond het eigenlijk jammer om uit Zwitserland weg te gaan, ik heb het zo naar mijn zin gehad en wil zeker terug, en dan vooral naar Grindelwald. Maar mijn portemonnee is wel blij om weer in euri-land te zijn :) Ik heb even wat boodschappen gedaan bij de Spar, en de prijzen hier zijn stukken beter.
Ik slaap in een jeugdherberg in een oud fabrieksgebouw dat mooi opgeknapt is. Ziet er goed uit! Alleen zijn er een beetje veel groepen geloof ik. Hier in Bregenz is de hele zomer een enorm festival, met als hoogtepunt een musical/operette op een drijvend podium in het meer. Ik zou er graag heen gaan, maar het is niet te betalen (goedkoopste kaartje 45 euro en duurste 150 ofzo), en je moet al maanden van te voren reserveren.

Goed dat was het wel weer, ik ga op zoek naar eten nu!
Fijn weekend allemaal :)

PS Ik heb al een paar keer de vraag gekregen of ik mijn verhalen in boekvorm ga uitbrengen, wie weet haha ;)