08 augustus 2005

Foto's!! (week 1, bij Célia)














Deze is van het eten de eerste avond, met Célia (2e van links) en Pauline (blonde meisje rechts op de foto) en vrienden en familie van Célia.














Ik aan het lekkere meringue toetje!! Dit was een halve portie.... je kon ook een normale portie krijgen of zelfs een supergrote.















Célia en ik bij de grot




















Dit was tijdens de wandeling met Pauline, deze foto is zelfs gemaakt in Frankrijk, zo ver zijn we gelopen :)













Zo liepen we langs de rotswand en het groene meer














Cliffhanger... Robi, Pauline en ik vallen bijna over het randje ;) Dit is la Creux-du-Van.














Dit is ook op Creux-du-Van

Zo, dat waren wat foto´s van de eerste week! Ik wilde ook wat foto's van de week erna plaatsen, van Grindelwald en van de Jungfraujoch bijvoorbeeld, maar de Photobox moet opgeladen worden... dus ik kom later nog terug!

Dag 15

Hee hoi,

Ben ik weer! (Sorry Gerard ;) )
Gisteren was een dag vol belevenissen.. komt ie

Zondag 7 augustus
O ja eerst nog even over zaterdagavond: in het park kwam ik een openlucht toneelstuk tegen, toegang gratis. Het was een stuk van Moliere, der ingebeildete kranke (ofzo). Wel heel modern gespeeld, het was leuk!! Na afloop gingen de spelers geld ophalen, ik gaf 2 euro maar ik zag ook mensen met briefjes van 10 en 20 lopen!
Daarna heb ik nog langs het meer gelopen, en het geweldig indrukwekkende podium van het festival gezien, ze hebben een soort olieraffinaderij nagebouwd!
Zondagochtend sprak ik met een Duits meisje die zei dat ik echt moest proberen de opera te zien, dat het heel mooi was. Na het ontbijt ben ik naar de ticket office gelopen, maar daar was het druk want er speelde om 11:00 nog een andere opera. Je kon nu het podium bekijken en op de tribune komen, dus dat heb ik gedaan. Ineens kwam er een man naar me toe, die vroeg of ik zin had om de opera te zien, hij had een kaartje over en die wilde hij me geven! Nou daar hoef ik niet over na te denken :) Het was een familie wiens dochter toch niet kon, en ik kreeg haar kaartje (ter waarde van 30 euro!). De opera heette de Maskerade, van een Deense componist. Deze werd gewoon binnen gespeeld. Het was super!! Erg mooi en ik kon het redelijk volgen (ze zongen in het Duits), het was een komisch stuk over een gemaskerd bal. Echt geweldig, het duurde ruim 2,5 uur. Ik heb nog het adres gevraagd van die mensen om ze te bedanken, maar daar wilden ze niks van weten...
Daarna ben ik door de Oberstadt gelopen, oudste stukje stad wat bijna Engels aan doet. Erg mooi. Ik heb nog de kerktoren/oorlogsmuseum bezocht (is dat geen rare combi??). En ik heb langs het meer gelopen, in een mooi park. Overal is muziek en mensen spelen schaak in het park, echt een leuke plaats dit!!
's Avonds heb ik in de jeugdherberg gegeten, en daarna besloot ik alsnog de opera ' s avonds te gaan zien. Ook al regende het, maar ik als meteoroloog was ervan overtuigd dat het zou opklaren. Haha.. Ok het klaarde ook op, tenminste voor een tijdje. De opera heet de Troubadour en is van Verdi, en er zit 1 heel bekend stuk in die iedereen kent maar ik weet de naam niet (ik dacht altijd dat ze La Cinderella zongen maar dat zal wel niet haha). Voor 46 euro had ik een prima plaats (4e rang). Het was schitterend, echt kippevel!! Mijn eerste ervaring met opera en dan maar gelijk twee op een dag :). Het werd in het Italiaans gezongen maar ik had een Engelse uitleg gekocht, dus ik kon het verhaal goed volgen. Er zaten allerlei spectaculaire effects in, met vuur en een auto die over het podium reed en een zanger die in een boot langskwam.
Er waren twee onweersbuien in de buurt, helaas kwamen ze steeds dichterbij. 3 kilometer, 2 kilometer (steeds meer mensen besloten weg te gaan...), 1 kilometer (nog 10 minuten van het stuk te gaan), toen tijdens het eindstuk: recht boven ons hoofd!! Ik zat niet helemaal lekker op zo'n hoge metalen tribune, maar ik wilde het toch uitzien. Eigenlijk stom, want je kijkt meer naar de bliksemschichten om je heen dan naar het stuk. Erg indrukwekkend wel, en daarna snel naar de jeugdherberg gesneld door een wolkbreuk, gelukkig had ik eindelijk een poncho gekocht (voor maar liefst 2 euro).
Wat een dag!!
Zo direct neem ik de trein, ik ga voor 2 nachten naar Innsbruck. Tot dan!!