10 augustus 2005

Meer foto's! (van week 2)














Bern, een mooie stad














Uitzicht vanaf de Jungfraujoch, op 3570 m! Geweldig...














Zo liep ik over de gletsjer, op de top zie je het gebouw waar je met de trein aankomt (moet je wel met de lift naar boven, de foto hierboven is vanaf daar genomen).















Grindelwald, uitzicht vanaf het pad naar beneden... zo'n uitzicht hadden we dus ook tijdens het ontbijt, super!














Tijdens mijn wandeling terug naar Grindelwald vanaf First, een echte bloemenzee is het daar!














Even een idiote foto van mezelf, kun je zien hoeveel miljard sproeten ik er weer bij heb!














Met Mike & Myriam op 1 augustus, de Nationale Feestdag van Zwitserland.














Geitenherders midden in Zermatt, leuk om tegen te komen!!














Uitzicht om 7:00 's ochtends vanuit de jeugdherberg!













Tijdens de wandeling terug naar St Moritz, dit is alleen niet het meer van St Moritz maar die ernaast waarvan ik de naam niet weet!














Dit was het podium in Bregenz waar ik 'der Troubadour' heb gezien.

Oke dit was het voor nu, volgende keer meer foto's van deze week in Oostenrijk. Groetjes!

Dag 16 & 17

Hallo!

Hier ben ik weer even, ik neem over 2 uur de trein naar Salzburg, en heb nu mooi even tijd om te internetten.

Maandag 8 augustus
Via Feldkirch ben ik naar Innsbruck gereisd, helaas in een drukke en volle trein dus ik had het eerste stuk geen zitplaats. In Innsbruck besloot ik weer eigenwijs naar de jeugdherberg te lopen, in plaats van de bus te nemen. Een uur later was ik er pas... was best een eind lopen, hij ligt aan de rand van de stad. Wel heel mooi uitzicht op de bergen met pas gevallen sneeuw op de toppen!
Om 14:30 kwam ik bij de jeugdhergerg aan, waar al een paar backpackers voor de deur zaten. Ze bleken pas om 15:00 open te gaan, en tot die tijd kon je niet naar binnen. Dus een half uur gewacht, ingecheckt, mijn spullen gedumpt en weer terug naar het centrum gelopen. De jeugdherberg is niet zo super, sjofel en niet zo schoon. Van die stapelbedden die helemaal volgekalkt zijn met allerlei boodschappen in de trend van 'I was here'.
In de stad heb ik een beetje rondgelopen, het centrum is mooi met allerlei oude en felgekleurde huizen. Ik heb gegeten bij de Mac (eerste keer deze vakantie dus dat valt mee he ;) ). Verder lopen kwijlen in de Swarovski winkel met expositie, mooi mooi mooi maar veel te duur allemaal. 's Avonds heb ik in het internetcafe mijn foto's online gezet en daarna heb ik de bus naar de jeugdherberg genomen, dat is toch wel een stuk sneller :)
Daarna nog kennis gemaakt met Melanie, mijn kamergenootje. Ze komt uit Salzburg en ze was hier om te werken. Ze is verpleegster en komt hier waarschijnlijk werken, het was nu een soort proeftijd geloof ik voor een paar dagen.

Dinsdag 9 augustus
Bij het ontbijt zag ik een paar bekende gezichten, jongens die ik in St Moritz al gezien had! (dat gebeurt constant, dat is wel grappig). Ik had ze toen niet gesproken, maar ze herkenden mij ook dus we raakten aan de praat. Het zijn 3 jongens uit Barcelona, eentje spreekt alleen Spaans, de ander ook Engels en de 3e Duits. Ze bleken die dag te vertrekken naar Salzburg, naar de zelfde jeugdherberg als ik morgen heen ga.
Ik ben naar het centrum gelopen en bij het station kwam ik die jongens alweer tegen, dus even met ze op een terrasje gezeten. Daarna voor de 2e keer afscheid genomen, en alweer voor heel even want ik kwam er achter dat ik dezelfde trein als hun moest hebben! Dat was erg gezellig, ik ging er alleen na 15 min al uit in Schwaz. Klein stadje waar ik heb rondgelopen, vooral de kerk met een mooi park erbij was erg mooi.
Daarna met de trein naar Wattens gegaan, hier is Kristall Welten. Van (alweer) Swarovski, hier is namelijk de 'fabriek'. Wow het was echt indrukwekkend. Ze hebben er het grootste kristal ter wereld van 300.000 karaat, en een kamer die lijkt alsof je in het binnenste van een kristal bent, met een geweldige lichtshow en muziek erbij. Ik als echte ekster, gek op alles wat glittert, heb mijn ogen uitgekeken!! Verder waren er veel mooie dingen te zien, en ook een enorme winkel. Er waren nog wat exposities die wat verborgen waren, dus daar liep ik in mijn eentje rond, tussen alle glitters en met mooie muziek.. net een droom!!
Daarna weer terug naar het treinstation gelopen, helaas had ik de trein naar Innsbruck net gemist en moest ik een uur wachten. Ik zou eigenlijk met Melanie de stad in en eten, maar ze was al weg. Een paar Italianen nodigden me uit om met hun te eten, prima dacht ik. Alleen waren ze nogal gestoord!! Tijdens het eten dacht ik: hoe ontsnap ik beleefd aan deze idioten?? haha. Erg luidruchtig en volgens mij alleen op vakantie om meisjes te ontmoeten. Nederlandse meisjes vonden ze erg mooi maar wel allemaal snobs omdat ze niet van Italianen houden (vind je het gek dacht ik). Gelukkig vonden ze al snel 2 andere slachtoffers dus toen was ik niet meer interessant.
Ik heb nog 2 Koreaanse meisjes (do you know Hiddink??) geholpen met de wasmachine, want die deed moeilijk. Ik heb ook even was gedaan. Nou ze waren helemaal blij dat ik geholpen had, en als dank kreeg ik een zelfgemaakt hangertje voor aan je mobiel. We hebben verder nog zitten kletsen met een Japanse jongen (do you know Louen?? hij bedoelde dus Rouen haha) en later ook met Melanie, leuke avond was het.

Ok dat was het, ik ga nu nog wat foto's plaatsen want de Photobox is inmiddels weer opgeladen! Groetjes uit Innsbruck :)