23 augustus 2005

Foto's van week 4!

Hier zijn wat foto's van vorige week, ik kon er niet zoveel plaatsen omdat het nogal traag ging. Groetjes en tot de volgende keer!!














De Amerikaanse begraafplaats bij Omaha beach, heel indrukwekkend














Het strand bij St Jean le Thomas bij eb, eindeloos!














2 Lifeguards uit Baywatch ;)














Mooi uitzicht over de baai, en ja ik weet het, van die grote oorbellen erbij en ik kan bij de zigeuners ;)














De Mt St Michel vanaf een afstandje, we hopen er vanaf Rennes nog een dagje heen te gaan (a.s. vrijdag)













St Malo vanaf het fort, met het zwembad. Bij vloed staat dit allemaal onder water.

Dag 24 t/m 30

Vanuit Quimper weer eens een internetcafe gevonden en heb maar 2 uur genomen zodat ik een beetje bij kan werken :)

Woensdag 17 augustus
We vertrokken weer uit Caen, we zijn met de trein rechtstreeks van Caen naar Cherbourg gereisd. Daar naar de jeugdherberg gelopen. Die was heel modern en mooi, we kregen een 2persoonskamer met eigen douche.
Daarna zijn we Cherbourg gaan bezoeken, maar het bleek een beetje een stinkende havenstad waar niet veel te zien was. Er was wel een mooi aquarium maar daar waren we een beetje laat voor. We hebben nog wel een museum bezicht want die was toch gratis. Het was een museum met schilderijen en beeldhouwwerken van een plaatselijke beroemdheid, in een kwartier waren we uitgekeken. Dus we hebben wat rondgewandeld, en 's avonds op een plein gekeken naar de inwoners die zich ook vervelen want we zagen steeds dezelfde mensen voorbijkomen.

Donderdag 18 augustus
Een lange reisdag, van Cherbourg naar St Jean le Thomas. Maar een kilometer of 100, maar wel 5 uur reizen! Eerst met de trein naar een piepklein stationnetje, daar bijna anderhalf uur wachten (er was alleen een bakker, slager en tabakswinkel), toen een trein naar Coutances, toen de bus naar Granville (even de chauffeur in de war maken met onze interrailtickets), toen nog een bus naar St Jean le Thomas. Célia wilde ons als verrassing komen ophalen van de bus al in Granville, maar ze had een bus gemist en dus ging het nog maar net goed, ze kwam net aanrennen voordat wij in de bus stapten.
St Jean le Thomas is een gehucht, er is zelfs geen supermarkt. Vanaf het strand zou je uitzicht moeten hebben op de Mt St Michel, maar het was nogal heiig dus we zagen niks.
Célia moest werken, zij is lifeguard daar op het strand. Wij hebben eerst wat over het strand gelopen en toen zijn we gaan zwemmen. Toen het vloed was, want de getijdeverschillen zijn er echt enorm.
Van Célia moesten we nog een keer mee zwemmen, toen zij klaar was met werken, om 20:00! Lekker koud inmiddels want het was bewolkt. Gert-Jan kreeg nog een shirtje van de reddingsbrigade te leen, het stond heel professioneel.
We logeerden bij haar in het huis, waar zij met nog 2 lifeguards woonden. Die hadden helaas de sleutel mee toen wij terug kwamen, dus als professionele inbrekers zijn we door een raam naar binnen geklommen. We hebben gegeten in een leuk restaurantje daar, ik gewoon pizza maar Célia en Gert-Jan mossels! Ik moest het ook proberen, en die dingen zien er echt eng uit maar smaken lang zo eng niet als ze er uit zien, dus dat weet ik dan ook weer.
Toen we terug liepen zagen we dat de Mt St Michel inmiddels te zien was, de lichtjes dan.
Ze hadden in dat huis 1 extra matras, en een luchtbed dat zo slecht was dat we besloten met zijn 3en op 2 matrassen te gaan slapen. Erg knus, en zo had Gert-Jan zomaar 2 vrouwen in bed ;)

Vrijdag 19 augustus
We moesten erg vroeg op, we werden al om 7:00 opgehaald door een taxi! Célia had een dag vrij en we gingen naar les Iles de Chausey (als ik het goed schrijf), met de boot vanuit Granville. Helaas regende en waaide het nogal... en dan op een klein bootje, het was behoorlijk heftig. Gert-Jan zag bijna groen, maar Célia en ik hadden de grootste lol (wat gemeen he).
Het eiland was heel erg mooi, beetje ruige natuur en niet veel huizen. We hebben het hele eiland rondgewandeld, want het was niet zo groot. Gelukkig klaarde het wel op, want Célia en ik hadden niet eens warme kleding aan. We hebben ook nog gezwommen bij een heel mooi strand, we kwamen alleen een beetje laat uit het water dus toen moesten we half aangekleed naar de steiger rennen om de boot te nemen. Inmiddels was het eb, wat een verschil! De boot bleek gecancelled maar dat wisten wij niet, dus we hebben daar lang staan wachten.
Terug in Granville zijn we naar het station gelopen en toen weer met de bus terug.
's Avonds zijn we gaan eten in een crepe restaurant, het was er superlekker! Ik had een crepe gevuld met aardappels en kaas en vlees, heel lekker maar wel heel zwaar dus ik heb maar thee als toetje genomen. Daarna hebben we nog even naar het concert geluisterd, in het dorp is namelijk een kaarten/tijdschriften/tabakswinkeltje dat ook nog de kroeg is en waar ze vaak live muziek hebben. Erg grappig om mensen te zien swingen tussen de tijdschriften!

Zaterdag 20 augustus
We konden lekker uitslapen, arme Célia lag tussen 2 snurkende mensen in!!! Gert-Jan was erg moe en was gisteren ook best verbrand dus voelde zich niet helemaal lekker. Terwijl Célia en ik aan het kletsen (=altijd roddelen bij ons haha) waren, viel hij weer in slaap en daar hebben we natuurlijk een foto van gemaakt :)
We hebben lekker ontbijt/lunch gehaald bij de bakker en daarna zijn we over de rotsen gaan lopen met uitzicht over zee, supermooi! Dit weekend waren de getijdeverschillen extra groot en je zag alleen maar droogliggende zeebodem, geen water te bekennen! De Mt St Michel is goed te zien, heel mooi allemaal.
Daarna zijn we nog met haar meegeweest toen ze moest werken, ze moet dan een bandje aanzetten met een waarschuwing dat de vloed opkomt, en dit in 4 talen ofzo, was grappig. De lifeguards zijn trouwens drukker met het uitdelen van gratis armbandjes dan met mensen redden ;)
Daarna hebben Gert-Jan en ik de bus genomen, we gingen weer verder. Het goot inmiddels van de regen!! De bus bracht ons net op tijd naar Avranches, en via Dol-de-Bretagne zijn we naar St Malo gereisd. Het was best een stuk lopen naar de jeugdherberg, we hadden er wel weer een 2 persoonskamer. Deze jeugdherberg was eigenlijk een heel vakantie centrum en best druk. We zijn over de boulevard gelopen, indrukwekkend met de hoge vloed, het zeewier lag op straat! Lekker gegeten in een restaurantje, ik was alleen na 2 slokken wijn al dronken (ik had nogal honger), dus dat was wel grappig. Giecheldegiechel ;).
Daarna nog sensatie, een reddingsactie met een helicopter en een stel boten, het hele personeel van het restaurant stond gelijk buiten om te kijken....

Zondag 21 augustus
We waren moe en het lukte niet echt om vroeg weg te gaan, zeker niet toen we gratis internet ontdekten... Hierdoor waren we te laat om de bus naar de Mt St Michel te nemen, wat we eigenlijk wilden doen. Normaal is er nog een andere bus, maar omdat het zondag was ging die niet. Helaas!
Dus we hebben lekker rondgelopen in St Malo, wat echt een leuke plaats is. Het centrum is helemaal ommuurd en het is leuk om over de muur te lopen en lekker mensen begluren vanaf boven :) Er waren wel veel toeristen daar. Het was supermooi weer, we hebben nog naar het fort in zee gelopen toen het eb was, en een heel stuk over het strand. Veel gelopen en veel zon gehad, en ondanks het smeren zijn mijn schouders helemaal verbrand.
's Avonds lasagne gegeten en later hebben we in de jeugdherberg was gedaan, geinternet en geprobeerd een jeugdherberg voor morgen te regelen omdat we Brest willen overslaan, maar dat is nog niet gelukt.

Maandag 22 augustus
's Ochtends konden we eindelijk de jeugdherberg van Quimper bereiken, en het was geen probleem dat we een dag eerder komen (we gaan er nu voor 2 nachten heen in plaats van 1).
Toen naar het station gelopen om Célia op te halen, die wilde St Malo ook wel zien (of kwam ze nou voor Gert-Jan?? hihi) en kwam ons een dagje opzoeken. Helaas regende het dus het was niet zo mooi als gisteren, maar toch leuk over de muren en door het centrum gelopen. Crepes gegeten in een leuk restaurantje, maar de bediening was nogal traag dus daarna moesten we haasten.
We zijn binnen een uur van het centrum naar de jeugdherberg gelopen om baggage te halen en toen door naar het station. Pff ze hadden de pas er flink in, ik hoefde geen moeite te doen om achter te blijven om die twee samen te laten lopen ;).
Gelukkig waren we op tijd voor de trein, wij namen dezelfde trein als Célia alleen gingen wij door naar Rennes en zij ging er in Dol-de-Bretagne uit. Dus afscheid genomen, maar weer niet voor lang want ze heeft besloten de laatste 2 dagen samen met ons naar Tours te gaan en dan gaan we waarschijnlijk naar Futuroscope. Jaja het kan gek lopen, iedereen roddelde van te voren over mij en Gert-Jan en nu gaat het toch heel anders dan jullie dachten he ;). Célia vindt hem erg leuk dus ik doe mijn best om Cupido te spelen, even afwachten nog wat er gaat gebeuren hihi. (Gert-Jan vindt haar ook leuk hoor...)
Anyway, in Rennes overgestapt op de trein naar Quimper. Dat was nog lachen, hij was nogal vol dus we zaten op het balkon van de trein met andere backpackers. Ik zag al dat ze een kruis in hun tas hadden, dat zie je niet vaak bij backpackers. Ineens sloegen ze allemaal een kruisje en toen begon er een gebedsessie van 20 minuten.... af en toe verstoord door mensen die naar de wc wilden of als we op een station waren. Apart! Kwamen zeker terug uit Keulen ofzo.
In Quimper was het een heel stuk lopen naar de jeugdherberg, die was eigenlijk al dicht maar wij hadden een code gekregen dus we konden erin. We sliepen op een kamer met 3 oude dames (ja jeugdherberg is een ruim begrip).

Dinsdag 23 augustus
We werden allebei brak wakker, want die oude dames snurkten als bouwvakkers!!!! Alledrie tegelijk dus ik heb veel wakker gelegen en Gert-Jan ook. Dus langzaam opgestaan, ontbeten en toen Quimper ingegaan. Leuk plaatsje! Mooie huizen en veel bloemen aan de bruggen overal. Mooie kerk maar die stonk naar urine, ik weet ook niet waarom. Verder veel keltische winkeltjes. Oscar, ik heb een cd The very Best of SteelEye Span gekocht!! Ze hadden er zelfs heel veel cd's van liggen. Ik heb hem geluisterd en hij is erg goed, ik zal wel een kopie voor je maken.
We zijn omhoog gelopen waar je uitzicht over de stad zou moeten hebben, maar er zaten steeds bomen voor. Nu heb ik even internet gevonden, en Gert-Jan is bezig een sms te sturen, dat duurt een uur ofzo. haha daar had ik ook last van in het begin, maar komt wel goed als je het vaker doet.

Goed dat was het, ik ben weer bij!!! Ik ben ongetwijfeld van alles vergeten te vertellen, maar ja. Ik ga nu proberen wat foto's online te zetten want ik heb hier ook USB. Vandaag is het trouwens weer goed weer, we hebben niks te klagen. Morgen gaan we door naar Vannes, daar blijven we 2 nachten in een soort religieuze jeugdherberg, ben erg benieuwd. Het zag er erg mooi uit op de website.