29 juli 2005

Dag 4 t/m 6

Eigenlijk had ik het verhaal voor dag 4 al geschreven, maar op Paulines laptop en helaas blijkt de computer hier geen USB poort te hebben, dus ik kan het niet overzetten!! En helaas dus ook geen foto's plaatsen... hopelijk binnenkort vanuit een internetcafe! Maar hier is het verhaal van de afgelopen dagen...

Woensdag 27 juli
Rond 10:00 vertrokken we (Robi, Pauline en ik) op de fiets de berg op. Het eerste stuk was al afzien, steil, in de volle zon en ik had weer ruzie met de versnellingen. Robi heeft me even geholpen en toen ging het beter. Maar ik kreeg al snel last van hyperventilatie, dus ik ben maar gaan lopen. De rest van de klim heb ik afwisselend gelopen en gefietst. Gelukkig ging het grotendeels door het bos en niet in de volle zon. Boven aangekomen bleek dat we er nog lang niet waren, het was nog een heel stuk fietsen. Glooiend landschap, maar wel steeds klimmen, pff! Ik dacht dat ik er bij neer zou vallen, maar ik heb het gehaald. Het was wel erg mooi, zo hoog, en soms koeien op de weg met enorme bellen om hun nek... We hebben onze meegenomen lunch opgegeten bij het chalet van de skiclub. Robi had de sleutel en hij gaf ons een rondleiding. Erg mooi allemaal!! Daar zou ik in de winter wel eens willen logeren.. Mooie slaapzaal met een kachel, eetzaal en een mooie keuken. Hierna was het niet zo ver meer. Célia kwam tegelijk met ons aan bij het restaurant bij de Creux du Vent (zij was met de auto). Creux du Vent is een enorme rotsafgrond van 400 meter, en je kunt vlak langs de rand lopen. Heel indrukwekkend!!
En dit alles op 1465 m hoogte!! We kwamen van 700m, dus ruim 700m geklommen met de fiets. Ik was wel trots op mezelf :). We hebben een tijdje rondgelopen en van het uitzicht genoten.
Daarna bood Célia aan dat ik met de auto mee terug mocht, en dat heb ik maar gedaan. Pauline en Robi hebben allebei een energie overschot en moesten al de hele dag steeds op mij wachten. Ze wilden afdalen van een heel steil stuk.. ik vond het wel best en ben met Célia meegegaan. Pauline en Robi waren niet eens zoveel later dan wij terug!! Daarna zijn we gaan zwemmen in het zelfde zwembad als maandag. Nu was het wel druk!! Het was dan ook een erg warme dag. Amanda was ook mee, dit is de zus van Célia. Ze heeft het syndroom van Down, en het is echt een schatje!!
Daarna snel gegeten en toen kwam Robi ons halen om naar de bios te gaan. Célia ging niet mee, die had voor de laatste keer nachtdienst. We hebben Madagaskar gezien, helaas viel hij tegen. Ik had meer verwacht van de makers van Shrek!! Ik heb hem zelfs in het Frans gezien, en ik kon het volgen dus dat was wel leuk! Daarna hebben we nog wat gedronken op een terrasje en toen weer naar huis gegaan, ik was zo moe!! De bioscoop hier is wel enorm duur trouwens, ong 10 euro!

Donderdag 28 juli
Donderdag was een rustdag, tot laat geslapen en daarna uitgebreid ontbeten, Célia's ouders hadden ook een gast. Pas rond 15:00 zijn we op stap gegaan, naar Neuchâtel. Hier hebben we wat rondgelopen en gewinkeld, ik heb een leuk tshirt gekocht, parodie op een bekend merk maar dan met een Zwitserse koe. Euh alleen kan ik me de naam van het originele merk even niet herinneren dus dit is een wat vage beschrijving. O ja, puma!! Maar dan een springende koe in plaats van de poema.
Hierna zijn we gaan zwemmen in het meer van Neuchâtel. Het was ERG warm dus erg lekker om te zwemmen, en het is geweldig om in een helder meer te zwemmen met uitzicht op de bergen. Helaas was het niet helder genoeg om de Alpen te zien (dit hier is de Jura).
's Avonds hebben we gegeten in Neuchâtel, en daarna op een terras ijs gegeten. Ik had een enorme bananasplit die ze hier string noemen. Euhh ok!
Het viel me trouwens op dat hier in Zwitserland zoveel mensen roken. Iets minder dan in Frankrijk, maar nog steeds enorm. Célia geloofde me bijna niet toen ik vertelde dat ik in Nederland niemand van mijn leeftijd ken die rookt!! Hier zijn het veel jonge meisjes die roken, net als in Frankrijk.

Vrijdag 29 juli
's Ochtends na het ontbijt ben ik met Pauline op de fiets naar Motiers gegaan om de fietsen terug te brengen, die waren namelijk geleend van haar oom en tante. Daarna zijn we lopend terug gegaan. Alweer klimmen :) Het was een mooi pad en onderweg hebben we veel moois gezien: 2 herten die door het veld sprongen en daarna de weg overstaken, veel mooie vlinders... Een stuk van het pad was gevaarlijk omdat er geschoten kon worden, fijn!! Maar we hebben het er op gewaagd en we leven nog :)
's Middags hebben we met Célia's moeder en stiefvader geluncht, was erg lekker. Daarna zijn we gaan sleeën in Robella!! Ja ja en dat in de zomer. Het was leuk, het was zo'n baan waar je eerst naar boven wordt getrokken en dan ga je naar beneden op een vaste baan en je kunt allen remmen. Ik ben 3 keer geweest, en de laatste keer met Pauline op één slee, dat ging lekker hard!! We dachten soms dat we uit de baan zouden vliegen maar dat viel mee.
Hierna zijn we naar Fleurier geweest, daar hebben we wat boodschappen gedaan en we kregen nog een leuke onweersbui over ons heen! Indrukwekkend met veel regen.
Nu zijn we thuis en we gaan aardappelgratin eten zo. De laatste avond hier! Het is echt omgevlogen en het is jammer om weg te gaan. Maar ik ga nog veel leuke dingen doen dus dat komt wel goed. Morgen ga ik met de trein eerst naar Bern, daar even rondkijken en dan verder naar Grindelwald waar ik 3 nachten in de jeugdherberg slaap. Tot later!!

Trouwens, aan iedereen die dit leest: laat eens een leuke reactie achter, dan weet ik dat ik niet tegen de muur klets hier ;)