05 augustus 2005

Dag 11 t/m 13

Zo, ik heb lekker een goedkope manier gevonden om mijn weblog bij te houden, ik heb namelijk uitgevonden dat je gratis mails kunt sturen en dus mail ik het verhaal naar mezelf en daarna is het copy paste. Scheelt een hoop :)
Nogmaals bedankt voor alle reacties, en sorry dat ik zulke lange verhalen schrijf, zal het deze keer wat korter houden ;)

@Toni: Interrail heeft een vaste duur, onafhankelijk van hoeveel dagen je reist in deze periode.
@moeders: maak je geen zorgen, ik ben nog steeds een braaf meisje haha
@GJ: ik heb geen fietslichtjes gezien deze keer (A)
@Gerard, lees ze in de trein, goed idee!
@Marga, je hebt helemaal gelijk en dat is ook wat het zo leuk maakt!
@alweer mijn moeder: nee het horloge heb ik nog niet, maar ga ik denk morgen kopen! Ik heb nog naar een prentenboek gezocht in het Romaans maar nog niet gevonden...

Woensdag 3 augustus
(vervolg) Tijdens mijn wandeling kwam ik toevallig iets moois tegen: Gorner Slucht, een wandelpad door een smalle kloof, hoog boven de bulderende rivier, over houten looppaden. Je moest er een paar frank voor betalen, maar het was de moeite waard!
Terug in Zermatt kwam ik nog 2 jongens tegen met een kudde geiten, in een smalle straat! 's Avonds heb ik gegeten met John, de Amerikaan die me vanmiddag ook al aansprak. Alweer uit California, toen ik zei dat ik alleen maar jongens uit California tegenkwam, zei hij dat dat de enigen zijn die niet bang zijn in een terroristische aanval terecht te komen in Europa... John was wel aardig maar wel een geval apart en wapperde iets teveel met zijn handjes als je begrijpt wat ik bedoel.
Na het eten ben ik naar het centrum gelopen want ik wilde mijn treinkaartje vast gaan ophalen. Op de brug stonden allemaal mensen met camera's, de Matterhorn bleek zichtbaar te zijn, het klaarde steeds meer op. Dus ik heb er ook een tijdje staan kijken en foto's genomen, was erg mooi! Maar daarna was ik te laat voor de treinkaartjes.
Trouwens, Zermatt is helemaal autovrij! Ze rijden er alleen rond met elektrische karretjes die voor alles gebruikt worden (taxi, hotel shuttle, vuilniswagen enz)
Op het plein voor de kerk was een cultureel festival, met alpenhoorn, een of ander traditioneel instrument, een koor, enz. Best leuk maar na een tijdje kreeg ik het koud en ben ik terug gegaan. Onderweg kwam ik John weer tegen dus we zijn samen terug gelopen. Om 22:30 ging ik slapen, de hele slaapzaal sliep toen al! Dat is echt grappig hier, iedereen in de jeugdherberg is hier om te wandelen en de meesten gaan al rond 21:00 slapen en de eersten staan rond 6:00 weer op. Dat was ook al zo in Grindelwald.

Donderdag 4 augustus
Donderdag stond ik op met het mooiste uitzicht dat je kunt bedenken: de Matterhorn in volle glorie in het eerste zonlicht!! Heel erg mooi. Ik heb met John ontbeten en daarna ben ik naar het station gelopen om mijn kaartjes plus reservering voor de Glacier Express op te halen. Die vertrok om 9:30. Geweldig!! Echt een mooie rit, vooral het eerste deel toen het heel zonnig was. Ik had een tijdje 4 stoelen voor me alleen maar later kwam er een Duits echtpaar met een klein frummelhondje. Gelijk moest het zonnescherm naar beneden anders kreeg het hondje het te warm. Zucht.. ik zag de bui al hangen, maar gelukkig viel het mee. Ze waren best aardig alleen een beetje overdreven met dat hondje. Ze stoppen zelfs chocola in hun mond zodat het smelt en dan laten ze dat beest het oplikken. Getver!!
Overal staat dat de rit 7,5 uur is maar het is 8 uur en een kwartier tot St Moritz. Ik heb enorm genoten van de geweldige uitzichten steeds, zelfs toen het regende. En geen moment geslapen ;)In St Moritz ben ik naar de jeugdherberg gelopen. Niet zo'n mooie als de vorige 2, en ik slaap in een 4persoons gemengde kamer. Zou eerst met een Japanner zijn die geen Engels sprak maar die ging al snel ruilen met iemand want hij snurkte te hard. Dat was wel lief van ze!
Diner zit weer bij de prijs in, en is prima. Je mag zelfs zoveel eten als je wil en er is een uitgebreid salade buffet. Ik heb nog even buiten een rondje gelopen maar het was behoorlijk koud (we zitten hier op 1800m!) en ik was moe dus ik ben vroeg gaan slapen.

Vrijdag 5 augustus
Vroeg opgestaan, en na het ontbijt naar het centrum van St Moritz gelopen. Daar is eigenlijk niks te zien behalve veel te dure kledingwinkels. St Moritz is nogal een duur oord. Het was mooi weer, maar fris (12 graden). Ik besloot met een treintje naar boven te gaan tot 2400m. Niet hoger, want ik zag dat het op 2400m al 5 graden was dus in korte broek leek me hogerop gaan geen optie. Het viel eigenlijk best mee, en van 2400m teruglopen naar 1800m is niet zo ver. Ik heb er 3 uur over gedaan maar dat was dan ook op zijn elfendertigst ;)
Terug in St Moritz vond ik toch nog een leuke winkel, een boekwinkel, waar ik even rondgeneusd heb. Daarna heb ik nog even bij het meer gezeten, het is wel heel mooi hier. Volgens mij ben ik weer eens verbrand want ik had geen zonnebrand mee vandaag. (vanwege de logica: het is hier koud... ik weet dat die logica niet echt opgaat, maar goed). Ze praten hier trouwens allerlei talen, ik hoor Duits en Italiaans en Frans en waarschijnlijk ook Romaans (of hoe heet die taal)
Morgen ga ik Zwitserland verlaten! Ik ga door naar Oostenrijk, naar Bregenz (wat trouwens heel dicht bij Duitsland en Zwitserland ligt, aan de Bodensee).